Pelle Olsson lämnar AFC Eskilstuna. Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstuna sparkar Pelle Olsson

Uppdaterad
Publicerad

Sist i allsvenskan efter elva omgångar och utan en enda seger.

Då får Pelle Olsson sparken av AFC Eskilstuna.

– Resultaten har inte gått vår väg, varför vi vill göra en förändring, säger klubbens ordförande Alex Ryssholm i ett pressmeddelande.

I början av månaden fick assisterande tränaren Anders Johansson sparken från klubben. Nu går även huvudtränaren Pelle Olsson, som kom till klubben för ett halvår sedan, samma öde till mötes.

”Vill göra en förändring”

AFC Eskilstuna och Olsson avbryter samarbetet med omedelbar verkan.

– Resultaten har inte gått vår väg, varför vi vill göra en förändring. Efter diskussioner mellan klubbledningen och Pelle Olsson har vi enats om att gå skilda vägar, säger klubbens ordförande Alex Ryssholm till klubbens hemsida.

– Vi har haft en diskussion. Jag behåller grundförutsättningar för mig själv till varför vi kom fram till den här saken. Annars var det resultaten som gjorde att AFC ville ha en förändring, säger Olsson till Expressen.

Sist i tabellen

Eskilstuna ligger efter elva omgångar sist i allsvenskan utan en enda seger och med bara fyra inspelade poäng – och föll så sent som i går mot Pelle Olssons gamla klubb Djurgården med 1-4.

Klubben meddelar att assisterande tränaren Jesper Norberg tar över tills en ny huvudtränare är tillsatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.