Omeje gav Eskilstuna tre viktiga poäng

I en dålig fotbollsmatch svarade Chidi Omeje för överlägset bästa prestationen när han tog emot ett inlägg på bröstet vände sig och slog till på volley. Stenhårt och otagbart för Pontus Dahlberg i IFK Göteborgs mål. Eskilstuna vann med 1-0 och tog livsviktiga tre poäng medan Blåvitts kräftgång fortsätter.

– Det var en snygg passning, sa en ödmjuk och glad målgörare till CMore efteråt om Mohamed Buya Turays förarbete till målet.

– Vi kämpade verkligen för segern och alla spelare ska ha credd för det.

Stor glädje i hemmalaget förstås för att man tog chansen att klara sig kvar i allsvenskan. Lika sura miner var det hos gästerna.

– Hur sammanfattar men en sådan här kväll? Känner mig tom faktiskt, känns inte som vi spelar fotboll, sa IFK:s lagkapten Sebastian Eriksson.

Göteborg har efter en stark sensommar kommit in i en formsvag period och visade inga tecken till bättring i första halvleken. Hemmalaget hade de bästa möjligheterna och Blåvitts målvakt Pontus Dahlberg svarade för några fina parader. Men mållöst efter första halvlek.

Årets miss?

I andra kom gästerna ut och hade ett par farliga lägen att ta ledningen.

Elias Omarsson har inte fått starta många matcher i år och ville så gärna göra ett gottt intryck på Alf Westerberg när han fick chansen. Men istället svarade han för en obegriplig miss när han fick öppet mål efter att Sören Rieks frispelat honom efter 50 minuter. Islänningen fick ingen träff alls och bollen utanför AFC-stolpen.

Minuterna senare höll Omarsson på att revanschera sig med ett snyggt upprullande av AFC-försvaret innan han hittade Tobias Hysén inne straffområdet. Hyséns bollträff var nästan lika dålig som i situationen innan.

Men istället för Göteborgsmål kom det så viktiga målet för hemmalaget i  86:e minuten.

Göteborg försökte givetvis forcera mot slutet och fick ett gyllene läge i straffområdet men Sören Rieks skott tätt utanför Alireza Haghighis högra stolpe.

Göteborg är faktiskt historiskt dåliga.  Senaste nollan höll man den 2 juli. Nu har man 13 raka matcher med minst ett insläppt mål. Sämst sedan 1967. Och laget har nu 31 poäng efter 25 matcher och det är sämsta facit sedan 16-lagsserien infördes 2008.

AFC har sikte på J-Södra

AFC har nu gett sig själva en möjlighete att faktiskt kunna behålla sin allsvenska status även nästa år. Laget har legat cementerat i botten men plötsligt finns det en hyfsad chans.  Dels passerade man ikväll Halmstad och är nu sex poäng efter J-Södra på kvalplats. Och lagen möts i nästa omgång.

– Vi tror att vi fortfarande kan fixa det och klara oss kvar. Det blir som en final för oss, vi måste vinna den, säger AFC:s målskytt om mötet med Jönköping.