Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson under Helsingborg och Åtvidaberg. Foto Björn Lindgren / TT. Foto: TT

ÅFF-målvakten ”Fimpen” Gustavsson slutar

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson har bestämt sig. Det 19:e året i klubben blir hans sista. – Ja, det känns som att kroppen har gjort sitt för elitfotboll, säger Gustavsson till SVT Sport.

I söndags blev det definitivt klart att Åtvidabergs FF inte spelar i Allsvenskan nästa säsong. Nu berättar alltså veteran-keepern, som i somras drabbades av borrelia, och tvingades till ett långt uppehåll, att det här blir hans sista år i den anrika östgötaföreningen. Henrik ”Fimpen” Gustavsson, med Sturefors som moderklubb, har varit Åtvid trogen sen 1997, och det blev fem säsonger i Allsvenskan.

Vilket är ditt skönaste ögonblick i ÅFF-tröjan?

– Återkomsten till Allsvenskan! När vi 2009, inför alla Åtvidabergs supportrar på plats, säkrade avancemanget mot Vasalund på bortaplan.

Kommer du att fortsätta i någon annan roll i ÅFF?

– Det finns inget konkret att ta ställning till i nuläget. Men jag stänger absolut inga dörrar för framtiden.

Öppnar för fortsatt spel utan handskar

Henrik Gustavsson, som fyller 39 år idag, berättar för SVT Sport att han inte utesluter att det ändå kan bli spel ytterligare något år. På lägre nivå.

– Jag har spelat i alla divisioner utom i sexan, så det har jag ju kvar för att fullborda mitt CV! Men det får bli utan handskar isåfall, säger han med ett leende. Annars kanske det får bli division fem, med klubben där jag bor, i Horn.

Nästa år väntar spel i Superettan för Åtvidaberg. Med en spelartrupp utan Gustavsson och ytterligare två trotjänare. 41-årige Kristian ”Pligg” Bergström och lagkapten Daniel Hallingström har ju redan tidigare meddelat att de nu avslutar sina spelarkarriärer. På måndag, mot Örebro, har trion sin sista match hemma på Kopparvallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.