Harder har haft en bra säsong. Foto: Bildbyrån

Agenten: Harder lämnar Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Danska fotbollsstjärnan Pernille Harder vann SM-guld med Linköping och var damallsvenskans skyttedrottning med 23 mål. Nu lämnar hon troligtvis mästarlaget för en ny klubb. Enligt uppgifter till SVT Sport var Harder på besök hos tyska Wolfsburg i går.

– Vi räknar med att allt är på plats nästa vecka. Vi pratar för närvarande med två klubbar. Det är bara de sista bitarna som ska falla på plats, säger agenten Klaus Granlund till Expressen.

Granlund nämner Lyon, Wolfsburg, Paris Saint-Germain och Manchester City bland de klubbar som ska ha visat intresse för Harder. Och uppgifter till SVT Sport gör gällande att Harder i går besökte den tyska storklubben Wolfsburg.

24-årige Harder har spelat med Linköping sedan 2012, men verkar nu alltså vara förlorad för klubben.

Blackstenius också uppvaktad

På Fotbollsgalan i Globen på måndag kan Harder utses till årets anfallare och årets mest värdefulla spelare.

Linköping värvade för en vecka sedan anfallaren Lina Hurtig från Umeå som åkte ur damallsvenskan i år.  Ett nyförvärv som kan behövas då även Stina Blackstenius är uppvaktad efter sin succésäsong.

– Jag har inte bestämt mig ännu. Det är några klubbar som är intresserade, sa 20-åringen till SVT Sport i slutet av oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.