AIK:s Rasmus Lindqvist hade en av matchens bästa chanser att ge AIK ledningen mot Braga. Foto: Bildbyrån

AIK hade chanserna – fick ”bara” 1-1

Braga var sett över hela matchen bäst spelmässigt. Men AIK hade de hetaste chanserna att vinna den första matchen i kvalet till Europa League hemma mot portugiserna. Matchen slutade 1-1 och det väntar en tuff retur i Portugal för AIK nästa vecka.

Braga fick en smakstart på Friends Arena, när Raul Silva nickade in 1-0 efter bara tio minuters spel. En kalldusch för hemmalaget, som dock repade mod. Bara åtta minuter senare föll kvitteringen när Daniel Sundgren sköt 1-1 på straff efter att Stefan Ishizaki blivit fälld.

– Jag hade bestämt mig för att skjuta där, men såg också att han slängde sig tidigt, säger Daniel Sundgren till Viasat.

Europa League

AIK kunde också ha fått en ny straff sju minuter senare, när nye argentinaren Stefanelli blev fälld på väg in i straffområdet. Men domaren valde att blåsa frispark precis utanför straffområdet istället.

AIK hade chanserna i matchen. Tre minuter in i andra halvleke kom den bästa.

Rasmus Lindqvist sköt bollen lågt och klockrent i stolpen.

”Måste försöka få in någon boll”

Henok Goitom var pigg i matchen, och hade bland annat ett vasst skott strax utanför. Ytterligare vassa chanser vaskades fram inför över 12 000 åskådare på Friends Arena. Stefanelli sköt också bollen i mål, med tio minuter kvar, men blev avvinkad för offside. En märklig situation, där Stefanelli stal bollen från Kristoffer Olsson, som stod i fritt läge.

Men AIK fick inte till det viktiga andra målet, som hade satt stor press på Braga i returen.

– Vi har jättechanser i andra halvlek att peta dit fler mål, men får inte till det. Vi gör en klart godkänd insats, tyckte AIK-tränaren Rikard Norling i Viasat.

Braga hade också chanser. Bland annat gjorde den egyptiske landslagsmannen Hassan mål, men blev avvinkad för offside.

Daniel Sundgren är positiv till AIK:s chanser till avancemang.

– Vi måste vara fortsatt stabila defensivt. 1-1 gör ju att vi måste försöka få in någon boll också, men vi måste vara fortsatt kompakta, säger Sundgren till Viasat.