AIK:s supportrar i cupmatchen mot Kalmar. Foto: Bildbyrån

AIK behöver fem miljoner innan juni

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset har orsakat ett stort intäktsbortfall för många idrottsklubbar.

AIK Fotboll har startat en insamlingskampanj där målet är fem miljoner kronor.

– Det här är ett åtgärdspaket för att ta oss igenom den tuffa perioden, säger klubbens tillförordnade vd Håkan Strandlund till Aftonbladet.

AIK ber sina supportrar om ekonomisk hjälp för att klara situationen man nu befinner sig i. Klubben vill samla in fem miljoner kronor innan sommaren.

När pressmeddelandet skickades ut skrev AIK att pengarna behövdes för att inte riskera klubbens framtid.

”Den säsong vi såg fram emot med längtan, hoppfullhet och revanschlystnad vet vi väldigt lite om hur den blir. Vi inser att vi står inför en situation som endast kan beskrivas som allvarlig. Framför allt är det ovissheten som gör det svårt för oss.”, skriver man på hemsidan.

”Ett åtgärdspaket”

För Aftonbladet berättar AIK:s vd Håkan Strandlund om att det handlar om en insamlingskampanj med ett mål på fem miljoner kronor.

– Det här är ett åtgärdspaket för att ta oss igenom den tuffa perioden, säger klubbens tillförordnade vd Håkan Strandlund till tidningen.

KLIPP: Klart:  Allsvenskan skjuts upp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.