AIK-fans under hemmamatchen mot Celtic. Foto: Bildbyrån

AIK ber om ursäkt till Celtic för rasism

Uppdaterad
Publicerad

I samband med Celtics 2-1-mål mot AIK på Friends Arena ska en person i publiken skrikit en rasistisk kommentar mot Celticspelaren Boli Bolingoli. Nu har AIK bett om ursäkt för incidenten och stängt av supportern.

– Personen i fråga har gjort ett uppehåll i sin närvaro på läktaren, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Exakt vad det innebär specificerar man inte. Efter matchen publicerade Celtic ett videoklipp på incidenten som senare togs bort. Det materialet har AIK tagit del av och genomfört en utredning. Personen klev under utredningen fram och tog på sig ansvaret.

Europa League

AIK har skickat en officiell ursäkt till den skotska klubben och anser ärendet vara avslutat. Celtic inledde även på sitt håll en utredning av incidenten.

Miljonböter i Europakvalet för AIK

AIK straffades av Uefa med böter på motsvarande 80 000 kronor efter att trappuppgångar inte hölls fria under matchen. I föregående kvalomgångar straffades AIK med böter på nästan en miljon kronor efter dubbelmötena mot Maribor och Ararat Armenia.

Matchen blev AIK:s sista i årets Europaspel. De förlorade tillslut med 4-1 i Solna, 6-1 totalt.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet