Tufft för AIK:s nya tränare – föll hemma

AIK bytte tränare, men än så länge har inget blivit bättre av det. Hemma mot Elfsborg blev det förlust med 2-1 och den nya lotsen Bartosz Grzelak har en hel del att fundera över.

– Vi är ett bottenlag, vi måste inse det, säger tränaren till DPlay.

Bortalaget Elfsborg tog ledningen redan efter 18 minuter då ett märkligt försvarsagerande av AIK-backen Karol Mets gav Per Frick möjligheten att snyggt skjuta in 1-0.

AIK såg förvirrat ut och fem minuter före paus kom Elfsborgsstjärnan Jesper Karlsson helt fri och satte 2-0.

I andra halvlek hade bägge lagen ett par lägen, men AIK lyckades inte få till något kontrollerat spel.

I den 89:e minuten fick AIK ändå lite plåster på såren. Ett inlägg skarvades till lagkapten Henok Goitom som tog ner den på bröstet och efter en touch med huvudet och en vändning så satte han in reduceringen bakom Tim Rönning.

Elfsborgs Jesper Karlsson var nöjd efter matchen.

– Jag tycker vi är väldigt smarta i andra halvlek. Vi får 2-0 och då är det bara att hålla i det och det gör vi. Vi är stabila idag, säger han till DPlay.

AIK-stjärnan Nabil Bahoui, som har varit skadad, gjorde sin första match från start för säsongen och byttes ut i den 59:e minuten.

Sedan tränarbytet har man tagit en poäng på två matcher och den kom mot seriejumbon Kalmar. Istället har man en poäng ner till kvalplats.

Elfsborg är tabelltrea och på de fyra senaste matcherna har man gjort hela 13 mål, trots det har man inte vunnit fler än två av dessa.

Senast Elfsborg tog poäng borta mot AIK var 2012 och senast man vann var 2011.

– Det visste jag inte, men det är kul, säger Karlsson.