Stefanelli hattrickhjälte mot Elfsborg

Målskyttet har lossnat och det rejält för AIK.  Efter sex mål senast mot Häcken gjorde laget fem nya i 5-2-segern mot Elfsborg.

Gladast efter matchen var hattrickhjälten Nicolas Stefanelli.

– Vi gör en av våra bästa matcher under den här halvan av säsongen. Jag fick dessutom göra tre mål vilket är fantastiskt, säger Stefanelli till C More.

Med Magnus Haglund sparkad leder Janne Mian och Nemanja Mijanovic Elfsborg säsongen ut.

Den nya tränarduon hade förmodligen önskat sig en bättre start än vad de fick borta mot AIK.

Efter 14 minuters spel letade sig bollen efter en hörna ut till Johan Blomberg som i höjd med straffområdeslinjen fick en drömträff. Bollen upp i nättaket och det var 1-0 bakom Kevin Stuhr Ellegard i Elfsborgsmålet.

Stark AIK-öppning

Daniel Sundgren kostade sedan på sig en straffmiss innan Nicolas Stefanelli efter en läcker framspelning av Henok Goitom ökade på till 2-0 efter halvtimmen spelad.

Efter att Simon Lundevall prickat Per Fricks skalle med en inläggsfrispark var det reducerat på Friends arena, men det var AIK som skulle få sista ordet innan paus.  Kristoffer Olsson slog ännu en fin hörna som Haukur Hauksson nickade in till 3-1.

– Vi kontrollerar matchen. Vi hotar dem på olika sätt, centralt, kanten, djupet. Men sen får de sitt 2-1-mål på sin enda chans. Alla som spelat fotboll vet att det blir nerv igen om de gör 3-2 i andra, sa Henok Goitom till C More i paus.

Nerv i matchen

Elfsborgsspelarna verkade ha lyssat på Goitoms halvtidsintervju och Daniel Gustavsson pendlade från stillastående in

3-2-reduceringen tre minuter in i den andra halvleken.

Gästernas gläjde blev dock än en gång kortvarig och minuterna senare skrev Stefanelli in sig i målprotokollet för andra gången.

Efter en fin kombination av Stefanelli och Rasmus Lindkvist längst vänsterkanten smet den förstnämndes avslut förbi under Stuhr Ellegard till 4-2 för AIK.

Stefanelli med hattrick

Med halvtimmen kvar att spela hade Elfsborgs Simon Lundevall en boll i mål, men reprisbilderna visar att han var en fotlängd offside och målet dömdes korrekt bort.

Sekunderna senare fullbordade istället Stefanelli sitt hattrick och skrev slutresultatet till 5-2 när han lämnades omarkerad i gästernas straffområde.

– Vi gör en av våra bästa matcher under den här halvan av säsongen. Jag fick dessutom göra tre mål vilket är fantastiskt. Äntligen har jag börjat göra många mål vilket är det jag kom hit för, säger Stefanelli till C More.

I och med segern är AIK en poäng bakom tvåan Djurgården. Tyngre är det för Elfsborg som följde upp 6-0-förlusten mot Malmö FF med ett nytt defensivt haveri.