AIK tappade poäng mot jumbon

AIK är på väg att definitivt spela sig ur guldstriden.

Hemma mot jumbon AFC Eskilstuna blev det bara 1-1.

– Det här är en match vi ska vinna, säger Kristoffer Olsson.

AIK åkte på en rejäl kalldusch i första halvleken när Eskilstunas Mohamed Buya Turay chockade hemmapubliken på Friends när han i 18:e först snurrade upp AIK-försvararen Per Karlsson och sedan rundade Oscar Linnéer och rullade in 1-0.

I andra växte AIK och pressade rejält – och till slut kom utdelningen när Kristoffer Olsson kvitterade när han gjorde sitt första allsvenska mål för klubben. Men trots 13-2 i avslut under andra halvlek för hemmalaget lyckades man aldrig göra ett till mål, när bland annat ribban var i vägen.

– Andra halvlek gör vi bättre, då har vi tillräckligt för att vinna. Första halvlek är inte bra. Vi släpper till för mycket kontringar och de får mycket chanser, säger Kristoffer Olsson till C More.

– Det här är en match vi ska vinna och vi gör inte det, så det är otroligt tungt.

AIK är nu 14 poäng efter serieledaren Malmö efter 19 omgångar.