Johan Blomberg sköt i ribban mot Zeljeznicar

Mållöst när AIK mötte Zeljeznicar i Sarajevo

Andra omgången startade som den första för AIK – utan mål. Men AIK såg ut att ha ett litet övertag, kanske kan hemmapubliken lyfta laget i returmötet.

AIK tog sig enkelt vidare efter första omgången i Europa League. Men liksom i första omgångens första möte blev det mållöst i Sarajevo när Solnaklubben mötte Zeljeznicar.

Matchen bjöd på få glädjeämnen men AIK såg något mer taggat ut än hemmalaget.

Europa League

I elfte minuten fick Johan Blomberg till en ribbträff och det var det närmaste de första 45 minuterna kom ett mål.

Zeljeznicars enda riktigt farliga läge kom i 37 minuten när Jesper Nyholm tappade bollen och Asim Zec i Zeljeznicar kunde komma till avslut. Men Oscar Linnér i AIK:s mål räddade. Returen gick till samma Asim Zec som förvaltade den dåligt. Bollen gick långt över ribban.

Farligaste läget i andra halvlek

I 62:a minuten kom matchens farligaste läge när Jesper Nyholm nickade utanför efter en hörna.

Zeljeznicar hann dra på sig tre gula kort innan matchen var slut. Det sista med en frispark i ett mycket fördelaktigt läge för AIK som följd. Men även den gick om intet. Matchen slutade 0-0.

20 juli möts lagen igen på Friends Arena.