Dyrköpt seger för AIK

Dubbla drömmål – men även två nya skador.

AIK vann övertygande 2-0 hemma mot IFK Göteborg men skador på Robert Lundström och Stefan Silva lämnar smolk i glädjebägaren.

Matchen var bara fem minuter gammal när Robert Lundström drabbades av en till synes allvarlig knäskada. AIK-försvararen satte foten fel i en duell med Billy Nordström och skrek i smärtor innan han bars ut på bår.

Ett redan rejält skadeskjutet AIK bytte in anfallaren Stefan Silva – som inte hann värma upp – medan man satte ner Ahmed Yasin som wingback. På ett inlägg från Rasmus Lindkvist pendlade Silva runt med en volley som lyte perfekt in i bortre krysset.

Men den uteblivna uppvärmningen tog ut sin rätt. Efter målet tvingades även han lämna matchen med en ljumskskada.

– Jag gjorde ett dumt misstag. Jag hann inte värma upp och sen fick jag för mig att skjuta en frispark direkt. Det var dummaste jag gjort i år. Det är något problem med en muskel, säger Silva till C More.

”Kanske säsongens mål”

Skadorna till trots var det AIK som fortsatte att kontrollera matchen och i inledningen av andra halvlek kombinerade Kristoffer Olsson och Nabil Bahoui fint fram till Göteborgs straffområde. Rasmus Lindkvist klev in i kombinationen och satte grädden på moset med att friställa Olsson med en klackpass för 2-0.

– Fin klack av Rasmus och jag får lägga in den fint över Pontus (Dahlberg). Men Stefans mål var klart snyggast i dag, kanske säsongens mål, säger Olsson till C More.

Gästerna hade förtvivlat svårt att skapa några konkreta målchanser för reducering. Närmast kom Sebastian Ohlsson vars skott styrdes via AIK-back och tätt utanför kryssribban. Men 2-0 stod sig matchen ut.

– Vi ska egentligen döda matchen i första halvlek. Det känns inte farligt när Göteborg har bollen. Det ska mycket till för att vi ska släppa till chanser. Det här kommer bara bli bättre, säger Olsson.