Daniel Sundgren matchvinnare för AIK

Det var en back som löste problemen när AIK:s offensiv inte fungerade. Daniel Sundgren blev nämligen stor matchvinnare när han med matchens enda mål sköt tre poäng till AIK hemma mot Häcken.

AIK och tränare Rikard Norling satsade framåt hemma mot Häcken. En ny 4-3-3-uppställning fick dock inte önskad effekt och i första halvlek var det istället gästerna som hade den hetaste chansen. Precis före paus skickade Joona Toivio iväg en frispark som satt klockrent i stolpen.

– Det är ett nytt system och det sätter sig inte på en gång. Jag tycker det är ett riktigt drag av ledarstaben, vi ska kunna vara taktiskt flexibla, säger Henok Goitom till C More om det nya spelsystemet.

Först i den 76:e minuten hittade AIK rätt i anfallet. En lång svepande passning från Kofi Adu hanns upp av Daniel Sundgren som tog ner bollen i straffområdet och skickade in 1-0 vid första stolpen. Ytterbackens första mål i allsvenskan den här säsongen.

– Jag har ju gått på dom där bollarna länge nu och folk i laget har ju sagt att jag aldrig skjuter så nu fanns inget annat, det var på tiden, säger Sundgren till C More efter matchen.