Manuel Lindberg. Foto: Bildbyrån

AIK har hittat Wesströms efterträdare

Uppdaterad
Publicerad

BP:s klubbdirektör Manuel Lindberg blir ny klubbdirektör och vd för AIK Fotboll.

Han efterträder därmed Björn Wesström som lämnar vid årsskiftet.

”Jag ser fram emot att få leda arbetet med att utveckla AIK Fotboll till att bli ännu bättre, såväl utanför som på fotbollsplanen”, säger Lindberg till AIK:s hemsida.

Manuel Lindberg har varit klubbdirektör i BP sedan hösten 2019. Han ansluter till sin nya tjänst under det första kvartalet 2022.

”I Manuel Lindberg får vi en trygg och erfaren person som kan leda AIK Fotboll till nästa nivå. Manuel har rätt erfarenhet med en blandning av förtroendeuppdrag inom idrott och fotboll samt även från kommersiell affärsutveckling”, säger AIK:s ordförande Robert Falck.

Den nuvarande klubbdirektören och vd:n Björn Wesström meddelade tidigare i år att han lämnar sitt uppdrag. Efter 22 år i AIK i olika roller kommer han att ta över rollen som fotbollsdirektör i danska Odense.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.