AIK körde över Halmstad på nationalarenan Foto: Bildbyrån.

AIK körde över Halmstad

AIK krossade Halmstad på hemmaplan med 4-1, där alla AIK:s mål kom i första halvlek. Halmstad är i och med förlusten kvar som nästjumbon i tabellen – långt från kvalplatsen.

Efter 1-1 i derbyt mot Hammarby senast var det hungrigt AIK inledningsvis på nationalarenan. Nicolás Stefanelli hade flera chanser första kvarten, där det farligaste kom redan efter två minuters spel. Högt skott i straffområdet men Halmstads målvakt Isak Pettersson stod för en jätteräddning.

Gratischans för Halmstad

AIK förde spelet men hemmalagets målvakt Oscar Linnér höll på att stå för en rejäl tavla då han misslyckades att ta hand om ett inlägg. Farligt framför mål men Halmstads Alexander Ruud Tveter lyckades inte ta hand om gratischansen.

4-0 innan paus

AIK tog dock rättvist ledningen kort därefter. Johan Blomberg med skott som Pettersson räddade men Stefanelli var vass framför mål och kunde trycka dit returen.

AIK utökade sin ledning innan paus genom Rasmus Lindkvist på kontring, som gjorde sitt första mål i allsvenskan.

Men hemmalagets målskörd var inte slut där. Halmstad slarvade rejält i straffområdet och Henok Goitom kunde kriga till sig bollen i straffområdet och servera Stefanelli som satte sin andra balja för dagen.

Goitom fick även han göra ett mål innan paus med nick på hörna och 4-0 efter 42 minuters spel var ett faktum.

I andra halvlek kunde AIK mest bevaka sin stora ledning, men Halmstad fick ett tröstmål via Marcus Johansson i den 71:a minuten.