Obasi regissör när AIK vann

Chinedu Obasi var på spelhumör när AIK slog Helsingborg. Anfallaren gjorde ett mål och en assist i 2-0-segern på hemmaplan.

Vid sidlinjen stod Helsingborgs tränare Henrik Larsson, fortfarande obesegrad sedan återkomsten, och mellan stolparna debuterade Anders Lindegaard.

HIF gästade AIK på Friends Arena och spelarna stod rakryggade i en stark första halvlek – men hemmalaget tog ledningen.

Klockan stod på 30 när Anton Salétros väggspelade med Chinedu Obasi. En knivskarp framspelning och ett kyligt avslut senare ledde AIK med 1-0.

– Jag vet att Obasi är en fantastisk spelare. Det är bara att ge honom bollen och fortsätta löpningen så får man den tillbaka, säger Salétros till C More i paus.

Sviten bruten

Helsingborg hängde med i de svartgula svängarna och Markus Holgersson var nära kvittering, men det blev inga mål för gästerna.

Därmed bröts en lång svit. För första gången sedan 1966 gick HIF mållösa ur en bortamatch mot AIK och dessutom hann Obasi hamra in spiken i kistan.

Anfallaren fick bollen av Henok Goitom, överstegsfintade, ryckte åt vänster och dunkade in 2-0 bakom Lindegaard.

Trots en handfull reduceringslägen kunde inte Helsingborg spräcka nollan och ”Henke” Larsson inkasserar sin första förlust för i år.

Segern innebär att AIK är en poäng bakom serieledande Malmö FF, som tar emot Sirius i morgon.