Per Karlsson gjorde sitt första allsvenska mål när AIK körde över Häcken. Foto: Bildbyrån

AIK krossade Häcken med 6-1

Uppdaterad
Publicerad

2001 vann AIK med utklassningssiffrorna 6-1 mot BK Häcken. På söndagskvällen upprepade sig siffrorna när AIK ännu en gång vann med 6-1 mot göteborgarna.

Per Karlsson har spelat allsvenskt med AIK sedan 2003. Men aldrig tidigare gjort mål. Men mot Häcken spräckte han till slut den förhatliga nollan när han gjorde 1-0 för AIK.

– Det känns väldigt förlösande och som en stor lättnad. Nu hoppas vi på en ketchupeffekt, säger Per Karlsson till C More.

”Rakt igenom uruselt”

Efter Karlssons premiärmål flöt det på för AIK, som gick fram till 4-1 i halvtid. Matchen var avgjord – men Gnaget ville mer och gjorde två mål till. Bland annat gjorde Daniel Sundgren sitt andra mål i matchen.

– Det är första gången jag gör två mål i en och samma match. Sex mål framåt är riktigt bra av oss, säger Daniel Sundgren till C More.

Häckens tränare, förre AIK-tränaren Mikael Stahre var av förklarliga skäl inte lika nöjd.

– En total överkörning. Vi jobbar inte klart situationerna, och det var rakt igenom uruselt, säger Stahre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.