Stevan Ishizaki gjorde matchens enda mål när AIK besegrade Örebro på Friends Arena. Foto: Bildbyrån

Ineffektivt AIK räddades av Ishizakis frispark

Chanser i massor – som mestadels brändes.

Den enda som gjorde mål var AIK-veteranen Stefan Ishizaki som frälste sitt lag med en frispark.

– När den går upp i krysset brukar man säga det är en Ishizaki, mycket möjligt, säger Ishizaki till C More.

AIK kom till spel med sin yngsta elva för i år, en snittålder på lite över 27. Men det var 34-årige Stefan Ishizaki som klev fram och stod för chanserna.

Först knorrade han in frisparken till 1–0, sedan låg han bakom Eero Markanens jättechans kort därpå. AIK-bjässen nickade över.

Missade chanser

– Vi har två tre chanser till som vi borde sätta dit, minst en i alla fall. Det hade varit bekvämare att gå in med i halvlek, sade Ishizaki till C More i halvtid.

Det gulsvarta hemmalaget var klart bättre i första halvlek men spelet jämnade ut sig i andra. Det gjorde det däremot inte i chansväg.

Fjärde raka nollan

Ishizaki träffade stolpen, innan AIK skapade tre tre-mot-två-lägen – men utan framgång.

Det gjorde dock inte mycket för AIK som ändå vann – och ordnade fjärde raka nollan.