Henok Goitom förlänger med AIK. Foto: Bildbyrån

AIK:s glädjebesked – Goitom förlänger

Publicerad

AIK:s fans nåddes i dag av riktigt glädjebesked. Klubbikonen och lagkaptenen Henok Goitom, som redan nu är påtänkt som en framtida tränare, skrev i dag på för ytterligare ett år i klubben som spelare.

– Jag är överlycklig över att ha signat ett nytt kontrakt med AIK Fotboll. AIK och fotboll ligger mycket varmt om mitt hjärta och jag vill spela i AIK så länge som jag kan, säger Henok Goitom till AIK:s hemsida.

– Henoks stora betydelse för AIK är odiskutabel. I den process som nu ligger framför oss med att utveckla både spelet och spelarna så blir Henoks kompetens, erfarenhet, ambition och ledarskap viktiga ingredienser. Det känns fantastiskt att vi säkrat ännu en säsong tillsammans, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Henok Goitom stod i år för ytterligare en fantastisk säsong. Elva mål och åtta assist blev det till slut för 35-åringen.

Sedan tidigare står det klart att Goitom, när han slutar som spelare, kommer att gå in i AIK:s ledarstab.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer