AIK:s lagkapten Nils-Eric Johansson. Foto: BILDBYRÅN

AIK:s lagkapten: ”Jobbig dag för oss”

Uppdaterad
Publicerad

I morse bekräftade AIK att tränare Andreas Alm tvingas lämna klubben med omedelbar verkan. Något även spelarna fick informerades om. ”Det var en jobbig dag för oss i går”, säger lagkapten Nils-Eric ”Nisse” Johansson till SVT Sport.

– Det är väldigt tråkigt att Alm får lämna. Han har gjort mycket bra både för mig och för AIK. Vi önskar honom stort lycka till  och ja (skratt) han kommer att hitta ett bra jobb. Han kan känna sig stolt och gå härifrån med högt huvud, säger ”Nisse”.

Andreas Alm kom till klubben 2011 och ”Nisse” har varit i AIK sedan 2007.

Vad säger du om tajmingen?

– Det är inte så mycket att säga egentligen. Det finns varken bra eller dålig tajming när det sker sådana här grejer. Det händer när det händer och det är något vi får leva med i fotbollsvärlden.

”Har inte gått tillräckligt bra”

Bekräftelsen fick laget i morse, men tidigare under gårdagen var spelarna ovetandes om informationen om att deras tränare skulle tvingas lämna klubben.

– I går var en jobbig dag för alla spelare med mycket spekulation från media. De hade ju information som vi inte hade fått och det var väldigt ovisst. Nu vet vi vad det handlar om och då är det lättare att svara på frågor.

Vet ni varför han lämnar?

– Det har inte gått tillräckligt bra helt enkelt.

Hur påverkas du av det här personligen?

– Vi har jobbat tillsammans länge och det kommer att bli ovant att inte se honom på morgonen. Vi har gjort många träningar och matcher tillsammans så det kommer att bli annorlunda. Men sedan sitter det i DNA:t på oss att gå vidare och fortsätta att göra sitt jobb.

– Det är det vi får fortsätta att göra och sen får vi se vem som blir nästa tränare.

Vad hoppas du på?

– Ja (skratt) jag vet inte, det får cheferna och Björn (Wesström) besluta. Vi får se vad de vill ha för typ och vilken väg de vill gå. Det är deras beslut.

”En miss från AIK”

För oss utifrån har det varit kaos i AIK, men hur har ni spelare upplevt situationen?

– Det är aldrig bra när det läcker ut information till media som inte spelarna fått reda på. Det är oftast vi som får svara på frågor och det var ingen bra dag i går, det måste jag säga. Det var en miss från AIK:s sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.