Markkanen första mål räckte för AIK

Uppdaterad
Publicerad

Eero Markkanen hade ännu inte gjort mål i årets allsvenska när AIK tog emot Sirius på hemmaplan. Efter ett par tuffa veckor för solnaklubben med en derbyförlust med mot Hammarby och förlust mot Jönköping Södra med samma siffror gav Markkanen topptippade AIK lite andrum med sitt mål i första halvlek.

En kvart in i matchen fick Markkanen ett gyllene läge att punktera målnollan när Johan Blombergs avslut styrdes rakt ut i banan av Siriusmålvakten Joshua Wicks. Finländaren lyckades dock träffa ribban på det öppna målet. Men han behövde inte gräma sig alltför länge för den missen. Femton minuter senare skarvade Simon Thern ståendes i mittcirkeln bollen vidare till en djupledslöpande Markkanen som sprang ifrån sin försvarare och bredsidade in bollen under en utrusande Joshua Wicks.

– Första gången träffade jag ribban, så jag sköt lågt den gången, säger han till C More.

Det blev också matchens enda mål och AIK tog i och med det sin första trepoängare på hemmaplan den här säsongen. För Sirius var det blott andra förlusten för året. I och med Malmös mållösa match i Kalmar är man nu två poäng bakom serieledarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.