Kristoffer Olsson tackar nej till januariturnén. Foto: Bildbyrån

Olsson och Mrabti lämnar återbud till januariturnén

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s Kristoffer Olsson, 23, och Djurgårdens Kerim Mrabti, 24, har lämnat återbud till herrlandslagets januariturné i Doha, Qatar, meddelar Svenska fotbollförbundet (SvFF).

Mittfältaren och anfallaren ryktas bort från respektive Stockholmsklubb.

”Det är så klart tråkigt att Kerim och Kristoffer valt att lämna återbud. Samtidigt har jag stor respekt för att vi är i en del av säsongen där saker sker snabbt. Av den anledningen tog vi höjd med att ta ut 26 spelare redan från början”, säger förbundskapten Janne Andersson i ett uttalande.

Herrlandslaget i fotboll

Truppen reser till Doha på torsdagen och tränar för första gången på fredag. Två landskamper är inplanerade – mot Finland den 8 januari och Island den 11 januari. Inga ersättare kommer att tas in, enligt SvFF.

Inga ersättare kommer att tas in och truppen består därmed av 23 spelare. Guingamps nye försvarare Johan Larsson, 28, har tidigare lämnat återbud på grund av klubbyte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet