Nicolas Stefanelli. Foto: Bildbyrån

AIK utbuat i allsvenska genrepet

Derbyförlust mot Djurgården senast. När det var dags för allsvenskt genrep gick AIK på en ny smäll och föll med 3-1 mot Helsingborg.

AIK kom till spel med i stort sett ordinarie startelva. Men det var Helsingborg, som i år ska göra sin andra säsong i superettan, som var starkast på Friends Arena.

Efter en halvtimme tog sig skåningarnas Mamudu Moro förbi Daniel Sundgren och gjorde 1-0.

Nicolas Stefanelli fick chans att kvittera från straffpunkten, men sköt utanför.

I andra halvlek utökade Helsingborg sin ledning. Charlie Weberg fick på ett skott utifrån efter en hörna som smet in vid högra stolpen. 3-0 kom efter en fin aktion och skott av islänningen Andri Rúnar Bjarnason, Mikael Dahlberg dök upp på returen och stötte in bollen.

– Det var en bra match på många sätt. Vi är på väg med ett antal saker men vi är inte framme. Vi ska bli bättre på att kontrollera matcherna och styra bollinnehavet. Men AIK är en utmanare till SM-guldet och jag har full respekt för dom, säger Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung till Cmore.

Med knappa 20 minuter kvar reducerade AIK genom Stefanelli, men närmare kom ald rig hemmalaget.

Den andra april spelar AIK allsvensk premiär hemma mot Dalkurd.