Henok Goitom, Daniel Sundgren och Sebastian Larsson firar efter AIK:s 1-0-mål. Foto: Bildbyrån

AIK vann premiären i Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

De regerande svenska mästarna AIK inledde säsongen planenligt med seger i Svenska cupen mot Jönköpings Södra. Daniel Sundgren blev hjälte med sitt 1-0-mål från straffpunkten.

– Vi gör en knappt godkänd insats, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More.

AIK inledde tävlingssäsongen på bästa sätt. När Svenska cupen i dag inleddes besegrade de regerande svenska mästarna Jönköpings Södra med 1-0.

Efter femton minuters spel föll norrmannen Tarik Elyounossi i en duell med Jönköpingsmålvakten Frank Pettersson varpå domaren Victor Wolf pekade på straffpunkten.

Straffen förvaltade Daniel Sundgren på bästa sätt. Målet blev matchens enda.

– Vi gör en knappt godkänd insats. Vi vinner matchen, det var jätteviktigt. Vi möter ett bra lag. Välorganiserat, bra spelare, bra bänk. Vi är inte sådär upp över öronen förälskade över den här insatsen, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More efter matchen.

Celik fyramålsskytt

Annars var det BK Häckens Mervan Celik som stod ut mest i Svenska cupens premiär. Den allsvenska fjolårsfemman vann med 6-1 hemma mot Brage och Celik stod för fyra av målen, däribland ett äkta hattrick, i krossen.

– Bollen går in just nu. Skönt att få göra tre mål, säger Mervan Celik till C More efter matchen.

Svenska cupen herrar

AIK

1 - 0

Jönköpings Södra IF

Friends Arena, Solna
Publik: 9995

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.