Många glada miner när Ajax vann med 13-0. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Siffran 13 ses i många länder som en otursiffra.

Men på Seacon stadion njöt Ajax av att få trycka in tretton bollar mot VVV Venlo.

Storsegern med 13-0 är nytt rekord i holländska ligan.

MER AJAX: Minns du detta Zlatan-mål?

Ajax rivstartade mot VVV Venlo. Efter 17 minuter stod det 2-0 och i halvtid hade bortalaget gått fram till 4-0.

Men i den andra halvleken spårade det ur. Målexplosionen drog igång efter att Christiaan Kum blivit utvisad.

Tung dag för van Crooy

Ajax gjorde fem mål mellan minut 54 och 65. Och under den sista kvarten lyckades bortalaget trycka in ytterligare fyra baljor bakom målvakten Delano van Crooy, som hade en tung eftermiddag.

En spelare som däremot njöt rejält under lördagseftermiddagen var Lassina Traore. 19-åringen levererade fem mål och tre assist i 13-0-vinsten.

– Spelarna var hungriga. Det var en bra vinst, säger tränaren Erik ten Hag till Ajax hemsida och skrattar.

Det är den största vinsten i holländska ligan. Ajax hade det gamla rekordet, laget besegrade Vitesse med 12-1 1972.

MER FOTBOLL: Real Madrid vann El Clásico