Alexander Isak. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Alexander Isak utanför matchtruppen

Uppdaterad
Publicerad

När Sverige släppte startelvan mot Frankrike saknades en av stjärnorna. Alexander Isak fanns inte ens med i matchtruppen på grund av känningar. Men förbundskapten Janne Andersson hoppas att han kan spela mot Portugal på tisdag.

–Jag tror och hoppas att bägge (Isak och Sebastian Andersson) ska vara friska till matchen på tisdag, säger han på presskonferensen.

De två stora samtalsämnena i Sveriges startelva mot Frankrike var dels att Dejan Kulusevski började på bänken, dels att Alexander Isak saknades helt.

Kulusevski blev inbytt i den 70:e minuten, men Isaks status var ett frågetecken.

Herrlandslaget i fotboll

Kort före avspark pratade förbundskapten Janne Andersson med TV4 och berättade:

– Alexander Isak har haft lite känningar vilket har gjort att han inte är riktigt hundra procent för att vara med i dag. Vi hoppas och jag tror att han ska kunna vara med mot Portugal. Det är samma sak med Sebastian Andersson, och därför har vi kallat in John Guidetti och Isaac Kiese Thelin, säger Andersson.

Hoppas på spel

Janne Andersson hoppas att både Sebastian Andersson och Alexander Isak kan vara spelklara på tisdag mot Portugal.

– Sebastian Andersosn hade med sig en smäll som blivit bättre och bättre hela veckan. I Alexander Isaks fall började han känna från en tidigare grej som gjorde att han fick dra ned på någon träning. Han var inte riktigt 100 procent, men jag tror och hoppas att bägge ska vara friska till matchen på tisdag, säger han på presskonferensen.

Frankrike vann matchen med 1-0 efter ett solonummer av anfallsstjärnan Kylian Mbappé.

KLIPP: Mbappés magi – sänkte Sverige med solonummer

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet