Alexander Kacaniklic om Sala: ”Det var en kille som kämpat hela sitt liv”

Publicerad

För drygt två veckor sedan försvann det flygplan som den argentinska fotbollsspelaren Emiliano Sala befann sig i och igår identifierades hans kropp. Svensken Alexander Kacaniklic var lagkamrat och vän med Sala i franska Nantes i två och ett halvt år.
– Det var inte riktigt verkligt hela grejen. Jag fick beskedet via en lagkamrat. Det kom som en chock. Det enda jag visste var att han skulle säga hejdå, säger Kacaniklic till SVT Sport.

Emiliano Sala hade skrivit på för Cardiff City som deras dyraste värvning någonsin. Men när argentinaren skulle flyga till sin nya hemstad försvann hans flyg över Engelska kanalen. Efter ett intensivt sökarbete konstaterades det i går natt att Sala hittats avliden i flygplansvraket.

– Det var en kille som har kämpat hela sitt liv. Både med fotboll och utanför. Allt för att komma dit han kom när det tragiska skedde.

Vad hade ni för relation?

–  Vi hade en bra relation. Han hade en fin relation med alla i laget. Både dom runt omkring och lagkamraterna. Fansen älskade honom, inte bara för hans mål utan också som person. Det är hemskt.

27-åringen Kacaniklic kom till Nantes ett år efter Sala och han hade stor hjälp av argentinaren.

– Han hjälpte mig mycket när jag först kom till laget. Både med språket och runt på stan. Det var mycket. Nu hoppas jag att både Cardiff och Nantes gör vad de kan för att hjälpa familjen i det hela.

Den tidigare svenska landslagsspelaren berättar också om en fransk stad i chock.

– Jag var där i veckan och de har inte kommit över det. De är fortfarande väldigt tagna. De försöker gå vidare med fotbollen på något sätt, men de blir påminda hela tiden, säger Kacaniklic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer