Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Edvardsens hattrick gav Djurgården serieledning

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården följde upp Europa-segern mot Molde med att vinna prestigemötet med IFK Göteborg med 3-0 efter ett hattrick av Victor Edvardsen och gå upp i allsvensk serieledning. Två av hans straffmål blev omdiskuterade.

– Jag är jättenöjd med insatsen. Vi får energi av Europaspelet och ser det som positivt, vi hinner inte träna mycket men matcher är bästa träning och vi är i bra form, sade Rasmus Schüller efteråt.

Det var Victor Edvardsen som fick Djurgården i segerläge med två mål på sju minuter i slutet av första halvlek. Sedan fixade han ett till i andra halvlek.

Vid det första målet var Magnus Eriksson, som det såg ut, ofrivillig framspelare.

– Det är en halvdan touch av Mange, jag tror att han vill skjuta, och bollen går fram till mig och jag lyckas vända om och skjuta in den med vänstern, vilket inte händer varje dag, och det var skönt att se bollen gå in, sade Edvardsen till Discovery+.

Knuff från Radetinac föregick straffen

När Djurgården fick sin första straff hade bollen spelats in och Djurgårdens Haris Radetinac gav Carl Johansson en knuff så att denne lätt kom åt Joel Asoro som kände av kontakten och föll enkelt. Radetinac viftade ivrigt för straff.

– Det var bara att gå dit och panga dit den. Det var jävligt skönt att sätta dit två, sade Edvardsen i pausen.

I IFK-lägret var det upprört över straffen som gjorde ryggsäcken tung.

– Han knuffar ju in Calle i Asoro. Det är tveksamt men det är domaren som dömer, sade Blåvitts Alai Ghasem om händelsen.

Bollen tog i magen vid andra straffen

Även den andra straffen i andra halvleken blev omdiskuterad. Bollen spelades in i straffområdet och Johan Bångsbo fick bollen i magen och vred samtidigt kroppen och domaren tyckte sig se en arm och blåste.

Edvarsen satte sitt tredje mål, det andra på straff, och arenan fylldes av ramsan: ”Edvardsen, Edvardsen”.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 0

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 21735
Domare: Joakim Östling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.