”Mix” och Mikael sänkte Sirius

Mikkel ”Mix” Diskerud och Mikael Boman gjorde varsitt mål när det spelade allsvensk fotboll i Uppsala för första gången på 43 år. Hemmalaget lyckades inte frälsa Uppsalaborna och Blåvitt vann med just 2-0 mot Sirius.

– Vi hade en taktik och den följde vi. Vi är hetare i andra halvlek och gör mål på våra chanser, säger en sprudlande glad Diskerud till C More.

Uppsala slöt upp när det spelades allsvensk herrfotboll på Studenternas för första gången sen 1974. På en gräsmatta som såg ut som att det hade spelats bandyfinal på ”Studan” för ett par veckor sen hade båda lagen svårt med bollbehandlingen. Medan Sirius förlitar sig på bollvirtuosen Kingley Sarfo har IFK Göteborg ett äss i kraftpaketet Tobias Hysén.

För dagen rödklädda ”Blåvitt”s nummer tio var inblandad i det mesta framåt innan Jörgen Lennartsson bytte ut honom med kvarten kvar.

Hysén spelade fram det amerikansk-norska nyförvärvet Diskerud till hans första allsvenska mål med en klok vrickning i straffområdet.

Lennartssons lyckade byte

När veteranen byttes ut tillsammans med Henrik Björdal kom Elias Omarsson och Mikael Boman in. Tio minuter senare kontrar de två in spiken i kistan. Bomans andra mål på två allsvenska matcher.