Rikard Norling. Foto: Bildbyrån

Alm hård i kritiken mot sitt lag

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Alm var stenhård i kritiken mot sitt eget lag efter 0–1-förlusten mot AIK på Friends arena.

– Det är skräp i andra halvlek. Det är inte tillräckligt bra. Ska vi fånga lag som AIK måste vi slå dem, säger han.

– Alla som har tippat Häcken eller nämnt Häcken som favorit eller toppkandidat kan ju fundera på det. Jag har sagt att det är schysst om ni gör det när vi har mött AIK borta, Malmö borta, lag som vi inte slog ifjol. Slår vi dem och gör klockrena insatser som imponerar då får ni gärna tippa oss som en ännu starkare utmanare.

– Gör vi inte det, får ni hålla oss i bakvattnet bakom de stora klubbarna. Så är det bara. Vi visar tydligt i dag att vi inte är i närheten av AIK, att kunna knuffa dem på bortaplan. Häcken är där vi var i fjol. Vi är inte nära att utmana om guldet, sade Alm på presskonferensen.

Gett upp?

Varpå Rikard Norling, som satt bredvid, stack in med:

– Har ni redan gett upp?

Alm:

– Lite så är det. Om jag skulle gå in (i omklädningsrummet) och säga att vi är nära AIK så är det inte sant. Det är inte så att jag eller någon annan ger upp, men skulle jag säga något annat skulle jag ljuga.

Norling håller inte med Alm.

– Jag upplever dem som starka, både individuellt och som lag. Jag tror att det är mer känsloaffekt från Andreas.

Krass och tråkig tränare

Hur tror du spelarna reagerar när du säger att ni lite gett upp?

– Vi har sagt tydligt före säsongen, att ska vi utmana lagen som var före oss förra året måste man slå dem någon gång, på bortaplan också.

– Häcken har en krass och ganska tråkig tränare som säger att vi inte var tillräckligt bra för att slå AIK. Tål spelarna det kan vi bli bättre, säger Alm.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

1 - 0

BK Häcken logo

BK Häcken

Friends Arena, Solna
Publik: 11131
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.