Mardrömsmatchen: Nypt i bröstvårtan och biten i axeln

Uppdaterad
Publicerad

Nypt i bröstvårtan och biten i axeln.

Jozy Altidore hade en tuff kväll mot El Salvador i natt.

– Det har aldrig hänt mig tidigare, säger han till AP.

De nord- och centralamerikanska mästerskapen i fotbolll, kallad Gold Cup, pågår för fullt i USA. Och värdnationen säkrade i natt en plats i semifinalerna – efter att ha slagit ut El Salvador i kvartsfinalen 2-0.

Men för den amerikanske anfallaren Jozy Altidore var det inte bara roligt ute på Lincoln Field.

Den tidigare Villareal- och Sunderland-spelaren togs hårt av El Salvador-försvaret i allmänhet – och nummer 4, Henry Romero, i synnerhet.

Vid en amerikansk hörnspark tio minuter in i andra halvlek smög Romero upp bakom Altidore och nöp amerikanen rejält i en bröstvårtan.

”Inget som förvånar mig”

Bara två minuter senare slog Romero till igen vid nästa hörnspark. Men denna gång bet han Altidore i axeln – och amerikanen gick till marken i smärtor.

– Det har aldrig hänt mig tidigare, men i Gold Cup finns det inget som förvånar mig. Man måste försöka hålla sig lugn. Jag borde inte säga att såna här saker händer här, men det gör dem, säger Altidore till nyhetsbyrån AP.

Han kunde dock finna tröst i avancemanget och skämta om händelsen:

– Min flickvän är arg på mig, och hon är arg på Romero. Hon sa att ”Det är bara jag som får leka med dina bröstvårtor”.

Romero klarade sig utan gult kort vid bägge tillfällena – men riskerar avstängning i efterhand eftersom förbunden ser allvarligt på de sällsynta betten på fotbollsplanen.

Efter VM 2014 stängdes Luis Suarez av fyra månader för att ha bitit Giorgio Chiellini.

SE

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.