Förbundskapen Janne Andersson vill inte fokusera på Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Andersson: ”Har ingen kontakt med Zlatan”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic säger att fotbollslandslaget ringer honom varje dag.

Men samtalen kommer inte från Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

– Jag har ingen kontakt med Zlatan, säger Andersson.

Följetongen om Zlatan Ibrahimovic vara eller icke vara i sommarens VM rullar vidare. I en intervju med nya klubben LA Galaxys hemsida berättade Zlatan igår att han har tät kontakt med landslaget.

– De ringer mig varje dag, frågar mig: Hur mår du? Vad vill du? Vad tänker du? Hur är situationen?, säger Ibrahimovic.

Herrlandslaget i fotboll

Dagen efter träningslandskampen mot Chile fick förbundskapten Janne Andersson frågor om anfallsstjärnans utspel.

– Vi får vara tydliga med begreppen. Fotbollslandslaget är ju vi som jobbar med laget och där jag är förbundskapten. Jag har ingen kontakt med spelare som sagt nej till landslaget, säger Janne Andersson till SVT.

Kontakten med Ibrahimovic sköts på högre nivå inom förbundet, enligt Andersson.

– Generalsekreterare Håkan Sjöstrand, som är Manchester United-supporter sedan barnsben och känner Zlatan sedan hans tid i landslaget, har ju en kontakt. Men det är å fotbollsförbundets vägnar, det är inte för landslagets del. Samma sak gäller för landslagschef Lasse Richt, som känner Zlatan väl. Det är inte konstigt att de pratar. De är inte landslaget eller trupputtagningar de pratar om. De pratar väl om hur de mår, det får dom stå för.

Generalsekreterare Håkan Sjöstrand har tidigare talat varmt om Zlatan Ibrahimovic insatser i Manchester United.

– Han tillför väldigt mycket i världens största klubb och vi är jätteglada över det. Han har inget att bevisa. Det är otroligt att han är tillbaka med den drivkraften han har. Bara det runtomkring fascinerar och man märker ju att hans comeback engagerar människor. Han gör inte bara Manchester United bättre. Han gör hela Premier League bättre, sade Sjöstrand till SVT i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet