Janne Anderssons från dagens presskonferens. Foto: Bildbyrån

Andersson om Dejan-kritiken: ”Ganska odramatiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter Frankrike-matchen gick Zlatan Ibrahimovic till hård kritik mot landslagsledningen för att Dejan Kulusevski ”bara” fick spela 20 minuter. Det är kritik som förbundskapten Janne Andersson tonar ned inför tisdagens match mot Portugal.

– För oss är det ganska odramatiskt, säger förbundskapten Janne Andersson.

Förbundskapten Janne Andersson inledde presskonferensen med att be om ursäkt för att Dejan Kulusevski inte dök upp som utlovats på förhand.

– I min ambition får jag be om ursäkt, och igår lovade jag Dejan på presskonferensen, men honom får ni prata med efter matchen imorgon. Han vill fokusera på morgondagens match, säger Janne Andersson.

Herrlandslaget i fotboll

Den kritik och lilla turbulens som uppstått efter Zlatan Ibrahimovic utspel på twitter tonade Andersson och nye lagkaptenen Marcus Berg ned på måndagens presskonferens.

– Vi som är vana vid laguttagningar upplever det med mindre dramatik än det ses utifrån. Vi är här för att fokusera på att spela fotboll. Men jag pratade med Dejan igår, och även i dag. Han såg pigg ut på träningen, säger Janne Andersson.

”Ganska tråkigt att prata om”

Krasnodarproffset Marcus Berg, som är lagkapten i matchen mot Portugal höll med sin förbundskapten, på frågan om det påverkat gruppen något.

– Det är något vi är ganska vana vid, och som är ganska tråkigt att prata om. Det tillhör spelet, och det blir lite diskussioner på hotellet. Det är klart att vi läser vad som sägs och skrivs, men det är inget som påverkar oss negativt, säger Marcus Berg.

KLIPP: Janne Anderssons svar på Zlatan-kritiken (06 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet