Andersson: ”Sema håller en lite högre nivå”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol var det Viktor Claesson som lyste starkast på januariturnén. I år är det Ken Sema som får flest lovord från förbundskapten Janne Andersson.

– Ken håller en lite högre nivå än de andra,  säger han till SVT.

Landslagets januariturné i Abu Dhabi innebär en chans att visa upp sig, och kanske närma sig en plats i VM-truppen.

Janne Andersson har varit tydlig med att stommen i truppen kommer utgöras av de spelare som så framgångsrikt tog Sverige genom kvalet. Men ännu finns det möjlighet att slå sig in.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är några platser som är ganska öppna fortfarande. Några här kan mycket väl vara med och knacka på där, säger Janne Andersson.

ÖFK-spelaren imponerar

Så sent som förra året tog sig Viktor Claesson in i en ordinarie svensk startelva via en stark januariturné.

När Andersson ombeds lyfta fram en spelare som kan göra samma resa väljer han Östersunds stjärna Ken Sema. Sema som togs ut i landslagstruppen redan under hösten.

– Ja, jag får säga att Ken Sema är ungefär där. Jag tycker han håller en lite högre nivå än de andra. Därefter är det ganska jämnt. Oskar Lewicki har varit med förut och gjort det bra här, det har även Linus Wahlqvist gjort.

Wahlqvist känner trygghet

Ytterbacken Linus Wahlqvist är väl bekant med Andersson sedan tiden i Norrköping, något som sprider trygghet.

– Jag har haft Janne sedan 2012/13 och det är klart att han känner mig väl på och utanför planen. Han vet vad jag går för. Det är tryggt för mig att veta hur han är som person och som tränare, säger Wahlqvist.

Sverige möter Estland

Två matcher ska spelas under lägret. Klockan 18.15 i kväll är det avspark mellan Sverige och Estland. Därefter väntar ett möte med Danmark på torsdag.

Sveriges startelva mot Estland

Pontus Dahlberg

Anton Tinnerholm 

Franz Brorsson

Joakim Nilsson

Joel Andersson

Linus Wahlqvist

Robert Gojani

Kristoffer Olsson

Jiloan Hamad

Gustaf Nilsson

Jordan Larsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet