Foto: Bildbyrån

Andrum för Elfsborg – vände på tre minuter

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg inledde säsong uselt med en vinst på de första nio matcherna.

Och det såg ut att gå mot ännu en tung kväll – men efter en imponerande vändning mot Trelleborg får laget andrum inför uppehållet.

– Det är skönt att få en bra avslutning på den här tunga tiden, säger Elfsborgs Daniel Gustavsson till C More.

Elfsborgs inledning på allsvenskan har inte alls gått som tänkt. Poängtappen har radats upp och spekulationerna om tränaren Jimmy Thelins framtid har gått heta.

I kväll stod alltså viktiga poäng på spel när laget ställdes mot bottenkollegan Trelleborg hemma på Borås Arena

Vände på tre minuter

Men bortalaget, som tagit flera imponerande poäng i inledningen av allsvenskan, såg ut att ordna ytterligare en tung kväll för Elfsborgs-supportrarna i Borås.

Redan i den åttonde minuten kunde mittfältaren Sebastian Ohlsson placerade in bollen efter en fin skarvning av lagkamraten Zoran Jovanovic.

Men efter en halvtimmes spel skulle Boråsarnas lyckominuter komma. Först gjorde Trelleborgs 19-årige Felix Hörberg ett oturligt självmål, och bara två minuter senare skulle även ledningsmålet komma när Daniel Gustavsson stod för ett fint inspel som kunde stötas in på retur av Simon Lundevall.

Sju poäng på tre matcher

Segern innebär att Elfsborg tagit sju poäng på de senaste tre matcherna och vunnit två matcher i rad. Det är fler poäng än vad laget sammanlagt hade tagit på de åtta matcher de spelade dessförinnan.

– Det är skönt att få en bra avslutning på den här tunga tiden, nu blir vi framåt och nu ska vi köra på i sommar och vara väl förberedda när allsvenskan drar i gång igen, säger Elfsborgsmittfälaren Daniel Gustavsson till C More.

För Trelleborgs del innebär förlusten att laget är fortsatt fast i bottenstriden inför uppehållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.