IFK Norrköping firar 1-0-målet. Foto: Bildbyrån.

Norrköping gick på knock – tre mål på sju minuter

Klockan stod på 42, 44 och 49 när det smällde. Anfallstrion Jordan Larsson, Kalle Holmberg och Christoffer Nyman gjorde varsitt mål när IFK Norrköping slog Östersund med 3-0.

Varken IFK Norrköping eller Östersunds FK har imponerat i årets upplaga av Allsvenskan.

Nu ställdes de mot varandra och första halvlek såg ut att sluta mållös när hemmalaget slog till.

I matchminut 42 studsade bollen rätt och Jordan Larsson bredsidade behärskat in sitt elfte ligamål 2019.

Därmed drygar han ut sin ledning i skytteligatoppen, skuggad av Tarik Elyonoussi och Filip Rogic.

Om målet var demoraliserande för Östersund blev effekten dubbel direkt efter avspark.

Ännu en smäll

Kalle Holmberg fick bollen till vänster i straffområdet, placerade in 2-0 i bortre och vinkade till sig lagkamraterna i ett firande.

Underläget var inte ointagligt för gästerna, men knappt hade andra halvlek hunnit börja förrän nästa smäll kom.

Christoffer Nyman dansade fram i straffområdet och skickade in 3-0 bakom Aly Keita, som återigen kapitulerade.

Därmed hade Norrköping gjort tre mål på sju minuters effektiv tid och bara en ribbträff stod i vägen för fyran.

– Vi gör en jättefin match och det var skönt att göra mål, säger Nyman till C More.

Segern innebär att Norrköping har kontakt med topplagen. Östersund är kvar på åttonde plats.