Sveriges förbundskapten Charbel Abraham har en del att fundera på under VM-kvalet efter två förluster Foto: BILDBYRÅN

Sverige sist i VM-kval-gruppen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska futsallandslaget spelade en jämnare match i den andra VM-kvalmatchen då Kroatien stod för motståndet. Men matchen slutade 2-1 till kroaternas fördel och Sverige är därmed det enda lag i gruppen utan poäng.

Sverige, som kördes över av Azerbajdjan i den första kvalmatchen, spelade en jämnare match mot ett Kroatien som även de hade en förlust i bagaget efter mötet mot Vitryssland i första matchen.

Kroaterna tog tidigt ledningen, efter bara två minuter spelade satte Vedran Matosevic 1-0 målet. Sverige kvitterade sedan till 1-1 genom Sargon Abraham, en ställning som stod sig till andra halvlek. Bara fem minuter in på andra halvlek satte Kroatien 2-1-målet genom Josip Suton och detta blev slutresultatet som därmed ger Kroatien tre poäng i gruppen.

Sverige utan poäng

Svenska herrarna är därmed det enda lag i kvalgruppen som inte vunnit någon av sina matcher. Azerbajdjan leder gruppen efter att ha slagit Vitryssland i kvällens andra omgång med 7-2, Vitryssland och Kroatien har båda tre poäng i gruppen.

Sverige är just nu sist i gruppen med noll poäng. Sveriges nästa match spelas på söndag då Vitryssland står för motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.