Ytterligare en person misstänkt i matchfixningsskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av matchfixningsförsöket av den allsvenska fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och AIK växer. Ytterligare en person har delgivits misstanke och flera personer med kopplingar till AIK har förhörts.

– Förutom att två personer som ska ha varit med vid det aktuella tillfället i maj har delgivits misstanke, så har andra inom AIK bland andra förhörts. Det rör sig om mer än 30 förhör, säger åklagaren Hans-Jörgen Hanström till SVT Sport.

Två personer har delgivits misstanke för grovt givande av muta. Duon misstänks för att under förtäckta hot ha erbjudit en AIK-spelare en stor summa pengar för att underprestera i matchen som skulle ha spelats den 18 maj.

Matchfixning

Kan fortsätta växa

Enligt de första uppgifterna från Svenska Fotbollförbundet misstänktes en person för matchfixningsförsöket. Åklagaren utesluter inte att utredningen växer ytterligare, som Aftonbladet var först att berätta.  Den kan även komma att omfatta andra matchfixningsförsök.

– Det kommer hela tiden underrättelseinformation som analyseras fortlöpande. Det är folk som lämnar uppgifter helt enkelt. Så får man titta på dem och analysera om det är någon bärighet i det, säger han till SVT Sport.

AIK-spelaren rapporterade händelsen, matchen sköts upp och kommer att spelas nu på torsdag den 10 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matchfixning

Mer i ämnet