Sjätte oavgjorda matchen för Kalmar

Kalmar har fortsatt svårt att få med sig trepoängare i årets allsvenska. Hemma mot Elfsborg kom ännu ett kryss, det sjätte på elva matcher.

– Det är inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Piotr Johansson till C More.

Kalmar har nu flest kryss av samtliga lag i allsvenskan, och hade inför kvällens match minst antal gjorda mål tillsammans med Eskilstuna och Falkenberg.

Men mot Elfsborg kom hjälpen från ett oväntat håll när Kalmar satte 1-0 i den 79:e minuten. Elfsborgs Gustav Henriksson styrde, ostörd, in bollen i eget mål förbi en chanslös Kevin Stuhr Ellegaard.

I en grinig match, med sex gula kort och över 20 frisparkar till båda lagen, skulle det bli just en frispark som föranledde kvitteringen.

Elfsborg fick bara ett par minuter efter 1-0 ett bra läge strax utanför straffområdet. Frisparken räddades av Lucas Hägg Johansson, men i svallvågorna efter frisparken så kunde Simon Strand ändå sätta 1-1, som även blev slutresultatet.

Irritation på domaren

Efter matchen så var det en märkbart irriterad Piotr Johansson.

– Det är inte tillräckligt bra helt enkelt. Det är tufft att tappa poäng på en frispark som inte är en frispark, säger han till C More.

Och att det blev så många frisparkar i matchen var något som Johansson menar var domarens fel.

– Det blir så när domaren inte kan hålla en bra nivå.

Sjätte krysset för Kalmar är även det något som Johansson inte är nöjd med.