Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lionel Messi och Julian Alvarez. Foto: Bildbyrån

Argentinas stjärnskott imponerar: ”En alldeles fantastisk turnering”

Uppdaterad
Publicerad

Han inledde Argentinas två första VM-matcher på bänken.

Men i den sista gruppspelsmatchen mot Polen fick Julian Alvarez chansen från start – nu delar han andraplatsen i VM:s skytteliga efter att ha sänkt Kroatien med sina två mål.

– Han har gjort en alldeles fantastisk turnering, säger SVT:s expert Jonas Eriksson.

Tanken var att Lionel Messi och Lautaro Martinez skulle leda Argentinas anfallsspel i VM, men efter ett par mindre lyckade insatser från Martinez sida fick Julian Alvarez chansen från start i den tredje gruppspelsmatchen mot Polen – och sedan dess har han varit omöjlig att flytta på.

Hans mål mot Polen och Australien följdes upp av två nya i semifinalen mot Kroatien.

– Det var när han fick chansen i den sista gruppspelsmatchen mot Polen som Argentina började prestera, han har gjort en alldeles fantastisk turnering, säger SVT:s expert Jonas Eriksson.

Strömberg: ”Inte alltid helt självklart”

Eriksson får medhåll av sin kollega Therese Strömberg som framför allt är väldigt imponerad över hur 22-åringen hanterar pressen som följer med att spela med sin stora förebild.

– Det är inte alltid helt självklart att det ska gå helt enkelt att spela med sin stora idol, det har man ju sett många gånger, spelare som spelat med Messi som fått de här stora ögonen. Det krävs ju någonting för att kunna vara så pass professionell i den situationen så man samarbetar bra och hittar det där flowet och inte är någon som springer omkring och känner sig underlägsen och det gör ju inte Julian Alvarez överhuvudtaget i det här mästerskapet och absolut inte i den här matchen, säger Strömberg som räknar med att vi kommer att få se mycket mer av Alvarez framöver.

– Att komma in så här prestera på det sättet som han gör är starten på vad vi får anta kommer bli en väldigt, väldigt fin karriär, säger Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.