Argentinska fotbollsförbundet i blåsväder. Foto: BILDBYRÅN/Twitter

Argentinska fotbollsförbundet backar efter raggningsguide

Publicerad

Det argentinska förbundet har hamnat i blåsväder efter att ha sammanställt en guide för hur man raggar på ryska kvinnor.

VM i Ryssland inleds om knapp en månad och i måndags tog Argentina ut sin bruttotrupp till VM i Ryssland. Under tisdagen höll därför det argentinska fotbollsförbundet en kurs för spelare, ledare och journalister om vad som kan förväntas under mästerskapet. I materialet som delades ut på kursen fanns också en manual, där ett kapitel handlade om hur man raggar på ryska kvinnor.

I manualen, som har översatts till engelska av Deadspin, står det bland annat att ryska kvinnor gillar att bli behandlade som människor och att de inte gillar att bli objektifierade. Dessutom gillar de män som luktar gott och sköter hygienen.

Efter att guiden fått stor uppmärksamhet tvingas nu det argentinska fotbollsförbundet att backa. I ett brev på sin hemsida skriver förbundet att materialet var tryckt av misstag och att det aldrig skulle vara en del av träningen. Vidare ber förbundet om ursäkt till de som har tagit illa upp av guiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer