Armenteros skrek ut sin glädje efter målet i debuten. Foto: Bildbyrån

Armenteros succédebut – ”Har väntat länge”

Sverige låg under med 1-0 med tio minuter kvar av landskampen mot Norge.

Då klev den inbytte debutanten Samuel Armenteros fram och kvitterade.

Drabbningen mellan Janne Anderssons Sverige och Lars Lagerbäcks Norge var ingen sprudlande historia, men anfallaren Samuel Armenteros kommer att minnas den länge.

Herrlandslaget i fotboll

Matchens första mål kom i den 44 minuten då Norges Mohamed Elyounoussi sköt in 1-0 efter ett långt inkast och den ställningen stod sig ända till den 81 minuten då Armenteros nickade in kvitteringen från nära håll.

Matchen var 27-åringens första i A-landslaget.

Svag första halvlek

Sverige inledde matchen hyfsat, men sedan tog Norge över och hade fler målchanser.

Svenskarna fick aldrig igång något bra passningsspel och tempot i den inledande halvleken var lågt.

Forsberg kom in och dominerade

I andra halvlek var Blågult snäppet piggare och med en kvart spelad var 1-1 nära då först John Guidetti och sedan Sam Larsson försökte överlista Örjan Nyland i det norska målet.

I den 70 minuten byttes Armenteros och mittfältsstjärnan Emil Forsberg in och då blev det mer fart på Sveriges anfallsspel.

Den gångna säsongen stod Armenteros för 18 mål på 27 matcher för Heracles Almelo i den holländska ligan och det är den målskörden som har gett honom hans efterlängtade debut.

”Det är en dröm”

Den svenska målskytten var märkbart tagen efter debuten.

– Det är fantastiskt kul. Jag har fått vänta väldigt länge på det här och visualiserat det i huvudet miljontals gånger. Det går inte att beskriva, säger Armenteros till SVT Sport.

Efter att ha sett målet i omklädningsrummet var han imponerad av sin egen insats.

– Det är världsklass, säger han och skrattar.