Nicholas Pepe (mitten) inledde målskyttet för Arsenal. Foto: TT Nyhetsbyrån

Arsenals Europahopp lever vidare – efter sent FA-cupavgörande mot Sheffield United

Arsenal har haft en tung säsong.

Hoppet om en Europa-plats via ligaspelet är i princip borta.

FA-cupen är sista chansen.

Och det hoppet lever vidare – efter att de på tilläggstid i dag besegrat Sheffield United.

Arsenals säsong har inte varit särskilt lyckad. Med sju omgångar kvar av Premier League ligger de ”bara” nia, långt från en Europa-plats.

I Europa League blev det uttåg i 16-delsfinal, mot Olympiakos. Därmed är storklubbens bästa chans till Europa-spel nästa säsong att vinna FA-cupen.

Nära en mardrömsstart

Det hoppet lever vidare. Men det var på håret, mot Sheffield United i dagens kvartsfinal. Redan i den åttonde minuten såg det ut som att laget fick en mardrömsstart, då John Lundstram från nära håll nickade in 1–0 till Sheffield United. Men efter videogranskning dömdes målet helt riktigt bort för offside.

Istället så lyckades Arsenal, trots att det var Sheffield United som skapade mest i matchinledning, gröra 1–0. Hemmalagets Chris Basham var för hård mot Alexandre Lavazette i straffområdet, och Nicholas Pepe satte säkert 1–0.

Sen kvittering

Sheffield skulle dock, efter att laget fått ytterligare ett mål bortdömt för offside, kvittera. I den 87:e minuten fick David McGoldrick tag på bollen i straffområdet och sköt in 1–1.

Men, på tilläggstid, kunde Dani Ceballos efter svagt försvarsspel sätta 2–1, och Arsenal kan därmed fira en semifinalplats.

– Jag är väldigt nöjd med resultatet. Det här är ett riktigt jobbigt ställe att komma till och vinna på. Efter att släppa in ett så pass sent mål som vi gjorde är det inte lätt att komma tillbaka. Vi gick för det, vi gjorde målet och vi får nu spela på Wembley igen, sade Arsenal-tränaren Mikel Arteta, på en virtuell presskonferens.

I semiifinal väntar Arsenal eller Newcastle. I den andra semifinalen möts Manchester United och Chelsea.