Kosovare Asllani kommer fortsätta i landslaget, enligt agenten Arash Bayat. Foto: Bildbyrån

”Asllani kommer spela i landslaget många år framöver”

Uppdaterad
Publicerad

När Pia Sudhage tog ut EM-kvaltruppen förra veckan fanns inte Kosovare Asllani med. Av privata skäl. Enligt hennes agent Arash Bayat kommer hon i alla fall fortsätta spela i landslaget. ”Hon kommer vara med många år framöver”, säger han till SVT Sport.

I går skrev TT att Kosovare Asllani inte kan svara på när eller om hon kommer spela i landslaget igen.

Men enligt agenten Arash Bayat är landslagsstjärnans nej till blågult inte permanent.

Damlandslaget i fotboll

– Kosovare Asllani kommer vara med i det svenska landslaget många år framöver. Det räknar jag med. Det tror jag att hon också gör. Så länge hon presterar på den nivån hon gör så kommer ni få se henne i landslaget igen, säger Bayat till SVT Sport.

Vad är anledningen till att hon tackat nej just nu?

– Jag vet att det är av personliga skäl och att hon tackat nej till den här samlingen. Det är allt som är sagt. Det är inte så att hon tackat nej till landslaget för evigt, utan det är bara till detta läger av en enskild händelse som jag inte vill gå in på, säger han.

”Inget med Pia att göra”

– Sedan att hon ska sluta helt eller inte vara med i fortsättningen, det har vi inte ens pratat om överhuvudtaget. Det är bara tillfälligt.

Landslagsstjärnans agent avfärdar därmed ryktet om att det skulle handla om en ny konflikt med förbundskapten Pia Sundhage, eller att den gamla blossats upp igen.

– Det kan jag skriva under på att det inte har någonting med det att göra överhuvudtaget, säger Bayat.

Sundhage bekräftar för SVT Sport att Asllanis frånvaro inte handlar om deras tidigare meningsskiljaktigheter.

– Det har jag väldigt svårt att tro att det gör. Det samtal jag hade med henne innan den här laguttagningen, absolut inte. När vi pratar fotboll pratar vi fotboll på samma språk och med samma idé, säger Sundhage till SVT Sport.

Hur ser du på hennes framtid i blågult?

– Satsar hon och vill lira boll och spelar bra fotboll, då är det klart att hon tillför landslaget massvis med sin spelstil. Men hon måste vara här. Har man familjeskäl som skäl till att man tackat nej, då ska man vara på ett annat ställe.

Sverige spelar mot Moldavien den 17 september i Chisinau och Polen på Gamla Ullevi fem dagar senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet