• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Asllani: ”Blir tuffare än någonsin att ta guld”

Satsande konkurrenter och ett ungt Linköping. LFC-stjärnan Kosovare Asllani tror att det blir en rejäl utmaning för klubben att försvara sitt SM-guld. – Det blir otroligt viktigt att jag också steppar upp och tar ännu större ansvar, säger hon.

Asllani fick följa dagens premiär – en 1-0-seger mot nykomlingen Växjö – från läktaren då hon är skadad.

– Jag mår bra, det går åt rätt håll. Jag fick en liten muskelbrisningen och jag hoppas att det inte ska ta alltför lång tid. Jag tar en dag i taget men det känns bättre och bättre.

Mer långsiktigt varnar Asllani med att det är bråttom med att spela ihop den unga Linköpingstruppen.

– Vi har fått inga ganska många unga spelare, en ny tränare, en ny filosogfi. Det tar tid innan det sätter sig och vi har inte haft överdrivet mycket tid tillsammans som lag. Det är inga ursäkter i sig, utan vi måste sätta det så fort som möjligt.

Linköping genrepade för damallsvenskan med två tunga Champions League-förluster mot Manchester City 0-2 respektive 3-5.

– Det är viktigt att de unga fått känna på internationell fotboll. Det finns stor potential men vi måste höja oss för varje match. För vi vet att det i år kommer bi tuffare än någonsin att ta guld. Det är väldigt många lag som har värvat och har väldigt starka lag medan vi har väldigt ung ålder i vår trupp.

– Men jag känner ändå att vi definitivt har potential att slåss där uppe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer