Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Asllani missar matchen mot Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani missar Sveriges match i Algarve cup mot Portugal.

– Kosovare avstod träningen igår då hon var lite hängig efter matchen mot Schweiz, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Sverige inledde Algarve cup starkt och tog en säker seger mot Schweiz och har ett bra läge att gå långt i turneringen. Men inför kvällens match mot Portugal får laget klara sig utan Kosovare Asllani som imponerade i första matchen. Den svenska stjärnan är sjuk och vilar från matchen.

– Kosovare avstod träningen igår då hon var lite hängig efter matchen mot Schweiz. Hon har inte feber men vi bedömer inte att hon är redo för matchtruppen till dagens match, säger landslagsläkaren Mats Börjesson till svenskfotboll.se.

Förbundskapten Peter Gerhardsson tror på en annan matchbild mot Portugal jämfört med matchen mot Schweiz.

– Vi kommer få jobba lite mer med vårt kantspel, vilket vi alltid kommer behöva göra framöver då vi behöver variation i det hela. Sen har Portugal ett ganska tydligt kontrings- och djupledsspel som vi behöver ha koll på.

Och lagkapten Caroline Seger ser det som ett bra test inför mötet mot Chile i VM, en av Sveriges gruppmotståndare.

– Det är ett lag som är likt Chile. De är tekniskt skickliga, som jag tror att Chile är också. Det känns som att det är ett motstånd som kommer vara likt ett Chile i VM, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.