Atalanta vann med 2-0 på Anfield. Foto: EPA/TT

Atalanta fick revansch – besegrade Liverpool i CL

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool krossade Atalanta med 5-0 när lagen möttes i Champions League förra gången. I kväll skulle Atalanta få revansch – de vann med 2-0 på Anfield.

Liverpool, som hade tre raka segrar i Champions League-gruppspelet och leder gruppen, skulle få se sig besegrade när Atalanta gästade Anfield på onsdagskvällen.

Men innan avspark samlades lagen runt mittcirkeln för en tyst minut för Diego Maradona som avled tidigare under onsdagen.

Händelsefattig första halvlek

Den första halvleken var en händelsefattig historia och stod länge och vägde. Atalanta hade ett läge att ta ledningen, via Robin Gosens, men Liverpool-målvakten Alisson Becker räddade.

Smällde till i andra halvlek

Drygt 15 minuter i andra halvleken skulle det smälla till. På fyra minuter hade Atalanta tagit över matchen och ledde med 2-0.  

I den 60:e minuten styrde Josip Iličić in bollen i mål efter ett perfekt inlägg av Alejandro Gómez. Och bara fyra minuter senare skulle bortalaget utöka igen. Den här gången var Robin Gosens framme och satte 2-0.

2-0 blev också slutresultatet. Atalanta tog en skrällseger och Liverpool åkte på första förlusten i Champions League-gruppspelet.

KLIPP: DOKUMENT – geniet med Djävulen i hasorna

UEFA Champions League

Liverpool logo

Liverpool

0 - 2

Atalanta logo

Atalanta

Anfield, Liverpool
Publik: 0
Domare: Carlos Del Cerro Grande

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.