Utredningen mot Mason Greenwood läggs ner. Foto: Getty Images/Bildbyrån

Åtalet mot Manchester United-stjärnan Mason Greenwood läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsstjärnan Mason Greenwood stod anklagad för försök till våldtäkt.

Nu läggs åtalet mot Manchester United-spelaren ner, skriver Manchester Evening News.

Det var för ungefär ett år sedan som ex-flickvännen till den brittiske fotbollsspelaren Mason Greenwood vittnade om att hon utsatts av olika sexövergrepp av United-forwarden.

På sociala medier lade hon ut flera bilder där hon hade blåmärken på flera delar av kroppen och en sprucken läpp. Det förekom även ljudinspelningar där han hörs hota sin dåvarande flickvän.

Mason Greenwood häktades och stängdes av från spel i Premier League-klubben. I höstas väcktes åtal mot 21-åringen där han var anklagad för försök till våldtäkt, misshandel och för att haft ett ”kontrollerande beteende”.

Finns med i Uniteds bruttotrupp

Nu står det alltså klart att han avskrivs från samtliga åtalspunkter.

– I det här fallet var det en kombination av att nyckelvittnen drog sig tillbaka och nytt material som kom fram att det inte längre fanns en realistisk chans till fällande dom, säger en talesperson för polisen i Manchester i ett uttalande.

Greenwood finns med i Manchester Uniteds bruttotrupp och om de väljer att ta ut honom till spel återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.