Flera av Andrew Considines lagkamrater i Aberedeen har satts i karantän på grund av covid-19. Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Bildbyrån

Åtta Aberdeen-spelare i covid-karantän – sågas av regeringen

Uppdaterad
Publicerad

Ett krogbesök kan bli dyrt för Aberdeen, som nu får klara sig utan nästan ett helt lag.

Den skotska fotbollsklubben tvingas avvara inte mindre än åtta spelare i lördagens ligamatch borta mot St. Johnstone på grund av covid-19.

Nu får de hård kritik från regeringen.

– De har äventyrat återkomsten för proffsfotbollen i Skottland, säger en talesperson.

Två av klubbens spelare har testats positivt för viruset och ska självisoleras i tio dagar, skriver Aberdeen på sin hemsida. Ytterligare sex spelare, som har varit i nära kontakt med de två smittade, ska sitta i karantän i 14 dagar.

Enligt BBC bröt samtliga åtta spelare mot gällande restriktioner när de besökte en bar i Aberdeen i lördags efter att ha förlorat säsongens första ligamatch hemma mot Rangers med 0–1.

Corona och idrott

Restauranger har stängts

Efter händelsen har staden stängts ner på grund av 54 coronafall på kort tid. Samtliga barer och restauranger har stängts ner, och invånarna i Skottland uppmanas att inte resa till eller från staden.

Kritiken mot spelarnas agerande har varit hård, till och med från regeringshåll där man i ett uttalande säger att det har skett ett ”klart övertramp från reglerna”.

– Vi är besvikna över agerandet från dessa individer som har äventyrat återkomsten för proffsfotbollen i Skottland, säger en talesperson i ett uttalande, enligt BBC.

Tre ligamatcher under karantän

Aberdeen FC meddelar att klubben startat en utredning och att man påmint spelarna om deras ansvar.

Aberdeen ska spela tre ligamatcher under tiden spelarna sitter i karantän. Aberdeen ska, trots spelarnas isolering och stadens nedstängning, spela lördagens match mot St Johnstone, enligt det skotska fotbollsförbundet.

MER INTERNATIONELL FOTBOLL: Zlatan målskytt i Serie A-avslutningen (01 aug 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet