Utspelat Australien störde Tyskland

Tyskland lekte fotboll och spelade i stora perioder ut Australien.

Men australierna var effektiva och skapade oväntad nerv mot de regerande världsmästarna i dagens 2-3-förlust.

– Det blev lite nonchalant av Tyskland, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Utmaningen var stor redan på förhand. Och när Tyskland satte 1-0 redan i den femte matchminuten var uppförsbacken rejäl för Australien.

Julian Brandt sprang sig loss på högerkanten innan han serverade en helt ren Lars Stindl snett inåt bakåt i straffområdet. Stindl placerade kallt in 1-0-målet.

Confederations Cup

Ju längre halvleken gick desto tydligare blev klasskillnaden på lagen. Tyskarna radade upp målchanser, de flesta skapade av Schalke-spelaren Leon Goretzka som briljerade från sin centrala mittfältsposition.

Men så från ingenstans, en kvittering i den 41:a minuten. Tom Rogic måttade skott från 25 meter i ryggen på täckande tysk försvarare, men Rogic fick tillbaka den vid vänsterfoten för nytt försök. Denna gång lägre och hela vägen in i bortre nätmaskorna.

Godkände handsmål

Den australiska glädjen blev dock kortvarig. Två minuter senare kapades Goretzka i straffområdet och fick straff. Julian Draxler satte den utan problem till 2-1.

Efter sin fina första halvlek bestämde sig Goretzka för att även leta sig in i målprotokollet. Serverad i djupled av Joshua Kimmich i inledningen av andra halvlek dundrade Goretzka in 3-1 i nättaket.

Men Australien lade sig inte ner och dog trots tvåmålsunderläget.

Vid en frispark i farligt läge drog Rogic till med vänstern igen, denna gång via lagkamraten Juric och fram på tyske målvakten Bernd Leno som släppte billig retur. Juric kunde snappa upp returen och pilla in 2-3-målet i tom bur. På videogranskningen efter målet syntes hur Rogic avslut styrts via Jurics arm, men domaren godkände ändå målet.

Närmare än så kom inte Australien som får ny chans att skrälla mot Chile på torsdag.